Merkantil bank

11 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
Anonymous
Merkantil bank

Autóhitelünk van 2008 óta. 2014. februárban találkoztam ezzel az oldallal, hosszasan áttanulmányoztam az itt leírt teendőket, és megírtam a banknak a szokásos első levelet hitel esetén. Egy hónap múlva megjött a válasz, lentre csatoltam. Nem személy írta alá, hanem a "bank", és szerintük válaszoltak a kérdéseimre. Most eléggé tanácstalan vagyok és segítséget kérek, mert ez a banki válaszlevél nem a szokásos formátumba tereli a következő levelemet, nem tudom egy emberhez címezni, és számlázni neki. 
Előre is köszönöm a segítséget.

admin
A megkeresésedet is csatold

Kedves Emese!

Kérlek, hogy a te megkereső leveledet is csatold, mert akkor látható a folyamat.

A neked válaszoló személy nevét pedig mindenképpen érdemes kiderítened, erre való pl. Sophia levele, mint minta.

A UCC alapján feltett kérdésekre válaszolni kell a megkérdezettnek, annak kikerülés nem lehetséges, mert ha ez történik, akkor a törvénytelenség hallgatólagos beismeréséről van szó.

Ha jól sejtem, akkor érdemi válasz helyett, fenyegést kaptál.

 

Anonymous
Aktuális

Épp most fordítottam le egy idevágó részt.

Amúgy nekem is merkantilos szerződésem van vagy volt, ki tudja...

Kedves Emese!

Ne írj nekik, hívd őket telefonon (ők is ezt csinálják, zargatnak, nem?) és kérd a szerződésszámodhoz tartozó ügyintézőt. Ne írkálj nekik leveleket, mert az az ő "szakterületük", Te beszélj, és ők írjanak. Kérdezz és kérdezz. Hogy mit? Például, hogy meg tudják-e mutatni a szerződéskor megírt könyvelésüket, amelyből szerintem tisztán fog látszani, hogy a hiteled abban a pillanatban már kiegyenlített volt (különben nem lehetne egyező a mérleg). Továbbá ez a levél magában rejti a megoldást is, szinte üvölt róla: többször is leírják, hogy a szerződéskötéskor tájékoztatva lettél a fizetési feltételekről. Azonban arról nem, hogy mi van a könyvelésükkel, és erról sem, hogy most az állítólagos hitelt te, vagy TE kaptad, vagyis Te, mint Kusnyerik Emese, vagy TE, mint KUSNYERIK EMESE. Esetleg az egyiktől elvették és a másiknak odaadták egy részét? Vagy hogy van ez? Figyeld meg, az egyik levélben Kisbetűkkel írnak, a másikban meg naggyal... Ezt sem tudják megmagyarázni, csak kitalálnak mindenféle fals dumát. Jut eszembe, ha bíróságra kerül az ügy, akkor mindig a felperesnek kell bizonyítania az alperes ellenében! Ha mint alperes vagy jelen az ügyben, akkor a bíróságnak kötelessége kirendelnie majd egy szakértőt arra a kérdésedre, hogy bizonyítsa be a felperes, milyen kára keletkezett a szerződés megkötésekor, és mutassa meg a főkönyvét. Ha ott az egyenlegben szerepel, hogy Te tartozol nekik és hiánya keletkezett a banknak, akkor ágyesz bugyesz, de ha a mérleg ki volt egyensúlyozva, akkor mindkét fél ott és akkor teljesítette a szerződésbeli kötelességeit és onnantól még örülhet a bank, ha nem követeled ez alapján vissza az összes pénzt, amit kölcsön címén adtak neked. Kemény menet, de egy kemény ügyvéddel meg lehet nyerni. Sajnos a bíróságok nem éppen arról híresek, hogy az emberek mellé állnak. Amúgy még ott is elő lehet venni a stróman kérdést, biztosan meglepődnek...

Üdvözlettel:

Attila

admin
A UCC az alap

Kedves mattila!

Jelzem, hogy az OP magyar nyelvű közössége kizárólag csak a UCC alapján történő jogérvényesítéssel foglalkozik, az állítólagos magyar jogrenddel nem.

Köszönöm szépen a megértésedet!

Anonymous
módosítottam

Kedves Tamás!

Módosítottam a nyitó levelem, feltettem azt is, amit a banknak küldtem ki.

Kedves Attila!

Nagyon köszönöm a hozzászólást.

 

Emese

admin
Helyes

Kedves Emese!

Igen, helyes a kérdéssorod, amely a törvényesség tisztázását kéri és az is helyes, hogy ha a törvényesség tisztázódik, akkor természetesen fizeted a szerződés szerinti összeget.

A kapott válaszban nyoma sincs annak, hogy a kérdéseidre válaszoltak volna, teljes mértékben kikerülték a törvényes alap tisztázását, ezért megalapozott, hogy törvénytelenségről van szó.

Jogod van tehát arra, hogy minden további, immár törvénytelen követelés esetén megfelelő számlát nyújts be az ellened törvénytelenül eljáró egyénnek, végső esetben pedig, a neked okozott kár 3-5-szörösét hajtsd be a törvénytelenül eljárókon.

Ha jól következtetek, akkor pontosan ismered a UCC alapján történő jogérvényesítés folyamatát, amelynek leírása itt található:

Hogyan érvényesítheted a UCC-ben rögzített jogaidat?

Nyilvánosan jelezz, ha bármilyen részletkérdésben tanácstalan vagy, segítünk az együttgondolkozásban.

A jogérvényesítésedhez, sok sikert kívánok neked!

Anonymous
Merkantil bank továbbra is anonim

2014. május vége van most, több pontban írom le az eddigi történéseket:

A Merkantil bank nem szokványos válaszára még áprilisban ezt  a levelet küldtem, amit  Sophie levele ihletett (2. levél). 

 

Csatolt fájl: 
Anonymous
telefonhívás

Teltek a hetek, majd jött egy telefonhívás, Horváth Milán érdeklődött a behajtási osztályról. Ennek nagyon megörültem, és küldtem neki udvarias értesítőt is, és kísérő levelet is.

Anonymous
bank válasza

Majd rövidesen megjött a bank válasza, még mindig aláírás nélkül. 

Csatolt fájl: 
Kusnyerik Emese
segítségkérés

Kissé tanácstalan vagyok abban, hogy hogyan tovább, ebben kérek segítséget. Köszönettel: Kusnyerik Emese

Biri Istvánné
Végrehajtás

Üdvözlöm!  Sajnos Nekem már végrehajtási szakban van a házam és a nyomorult kis rokkant nyugdíjamat is tiltják Egyedül élek, mert a párom meghalt felvettünk 5 millió ft. Deviza alapú jelzáloghitelt   felújításra, elveszítettem a munkám és nagyon beteg is lettem ezért lerokkantosítottak a párom meghalt és a kis rokkant nyugdíjamból nem bírtam fizetni a háromszorosára emelkedett törlesztő részletet. A K&H banktól vettük fel a hitelt és semmi felszólítás, csak egyenesen átrakták végrehajtásra. Kértem a bíróságot a felfüggesztésre illetve megszüntetésre, de elutasítottak, most várom, hogy a végrehajtó mikor jön a házamért amibe az egész életem munkája benne van! Évekig fizettük amíg bírtuk, és most 5 millió ft-ra 12 millió ft-ot követelnek. 43.600 ft. rokkant nyugdíjamból havi 14.400,- Ft-ot elvisz a végrehajtó és 29.000,- Ft-ból kell megélnem. De hogyan?  Nagyon el vagyok már keseredve, ebből a kis pénzből ügyvédre nem tellik! Kérem segítsenek, hogy induljak el? Köszönöm szépen! Tisztelettel Biri Isvánné

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

OPPT - Átláthatóság, igazság, integritás, felelősség, elszámoltathatóság

OP magyar honlap