A bankok pénzt akarnak, bármi áron !

1 tartalom / 0 új
Anonymous
A bankok pénzt akarnak, bármi áron !

Nemrég történt velünk, röviden leírom. Kapcsolódik ahhoz, amit ezen a honlapon olvasni lehet.
Volt egy céges bankszámlánk egy bankban. Irhatnám, hogy Budapest, Köki Center, Erste Bank, persze egyik kutya, másik eb. Bár aki már járt ott, az valószínűleg tudja mire gondolok. Annyira lassúak és annyira látni hogy direkt csinálják, hogy tuti pszichológiai kísérlet is folyik ott egyben. Persze ez csak egy vélemény. És akkor jöjjenek a tények:
Túl drágának találtuk, váltottunk.Közölték, hogy azonnal nem fog megszűnni a bankszámla csak 30 nap múlva. Kértek egy csomó pénzt, amit befizettünk, bár már akkor gyanús volt a dolog. Közölték, hogy a következő 30 napban is jöhetnek még rá költségek, szóval nullán van az egyenleg, de ez még változhat. Mondtam számoljon előre 30 napra, most befizetjük, mire mondta a hölgy, hogy azt nem tudja megtenni.
Majd felhívnak 29 nap múlva telefonon, hogy menjünk be és fizesünk még 10.290 Ft-ot, mert ez még rárakódott, és utána tudják megszűntetni a számlát. Na igen ám, csak én közben eljutottam erre az oldalra. Annyit már akkor sikerült kiokosodnom, hogy már nem akartam vele mindenben elsőre egyetérteni. Mondtam neki, hogy a tartozás rendezése nem telefontéma. AZ EGYETLEN TÖRVÉNYES MEGOLDÁS A POSTAI TÉRTIVEVÉNYES LEVÉL. Annyit tegyen meg, hogy levélben elküldi, de az is legyen benne pontosan mire kérik még azt a pénzt. Ne hivatkozzanak Hirdetményre, hogy ott megtalálom. Helyette írják le nekem, és én majd utána megnézem a Hirdetményben !!! Ez új volt nekik. A hölgy hihetetlen ideges lett, azt mondta, ez már nem az ő dolga, akkor ő most ezt átadja a behajtási osztálynak. Mondtam rendben, de tőlük is ezt az információt várom, és kizárólag csakis írásban.
Majd kb. 2 hét múlva jött egy levél a banktól, hogy nullán van az egyenleg, követelésük nincs, a bankszámla megszűntetésre került. No comment.
Aztán mégegy: Az egyik ismerősöm kapott egy levelet a banktól - ezt írásba is merték adni - hogy egy régi autóhitelén még van 2 hónap elmaradása, egy szeptemberi meg egy decemberi. Ennyi meg annyi napon belül fizessen, mert különben.......Az illető már megkapta kb. 1 éve a nullás papírt meg a törzskönyvet, merthogy ez egy végigfizetett és lezárt ügy. Precíz ember lévén előkereste - a gondosan elrakott dokumentumokból - az említett 2 db. csekket, lemásolta és elküldte egy nem túl szépre sikeredett levél kíséretében. Ezzel az ügy lezárva a bank részéről is.
És akkor mégegyszer a cím: A bankok pénzt akarnak, bármi áron!

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

OPPT - Átláthatóság, igazság, integritás, felelősség, elszámoltathatóság

OP magyar honlap