Álltólagos Pesti Hitel Zrt.

3 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
Anonymous
Álltólagos Pesti Hitel Zrt.

Állítólagos Pesti Hitel Zrt. Hitelesség igazolás kérés
Gönczi Balázsnak Udvarias értesítés + kisérőlevél
Levél elküldve 2013. 10. 18.
 

Gyenesné Major Éva
álltólagos Pesti Hitel válasza.....

2013.10.29.-én megérkezett az első válaszlevél. Melynek teljes tartalmát olvashatjátok a mellékletben.
Meglepő mdon postafordultával kaptam tőlük a választ. Levél dátumozása 2013.10.23.

Pár pontban összeszedem gondolataimat a levélben leírtakról.

állítólagos Pesti Hitel Zrt.

1. felmerül + 4 név: dr. Schmidt Balázs, dr. Bárdossy Dániel, Princz Ferenc igazgatósági tagok, Katzer Ervin aláírásra jogosult munkavállaló

2. "Tisztában vagyunk vele, hogy az Ön véleménye szerint felszámolásra kerültek a bankok és a pénzügyi intézmények, és ezáltal kollégánknak is csak személyesen állna módjába Önnek válaszolni. Ezzel szemben a tény az, hogy sem Társaaságuk, sem pedig más bankok, pénzügyi intézmények nem kerültek felszámolsára, amelynek egyetlen oka, hogy az Ön által levélében hivatkozott UCC, illetve OPPT nem minősülnek semmilyen tekintetben jogforrásnak (!), az OPPT pedig jogi értelemben egy nem létező csoportosulás."

Akkor most tiszába vannak vele vagy nem?
Akkor mit alkalmaznak, ha az UCC nem minősül jogforrásnak?

3. "A fent megjelőlt kölcsönszerződés érvényes és hatályos, magyar jog szerint létrejött és ténylegesen fennálló jogviszony, melyből fakadóan Tásaságunk már teljesítette az őt terhelő kötelezettséget, akkor, mikor folyósította az Ön részére szerződésszerűen az igényelt kölcsönösszeget. EZt a Társaságunk általi teljesítést Ön befogadta, akkor nem hívta fel az UCC-t vagy az OPPT-t hivatkozásképpen, amikor Ön jutott szerződésszerűen a kölcsönösszeghez. És hogy a Polgári törvénykönyv alapján a kölcsönt az adosnak vissz kell fizetnie. Ennek én nem tettem eleget és az ismételt csatolt kimutatás alapján kérnek, hogy fizessem meg."

Csak melléklesen nem kaptam mellékletet tőlük.
Ők sem hívták fel a figyelmemet, a szerződés megkötésekor, hogy a kért összeggel nem rendelkeznek, hanem a szerződéssel és a virtuálisan képzett pénzzel hívják életre azt a bizonyos összeget, amit állítólag nekem adtak!

4. "A szerződések keletkezésére, azok megszünésére és tartalmára vonatkozóan a Polgári Törvénykönyv, illetve a Hpt., valamint egyéb vonatkozó jogszabályok állapítanak és állapíthatnak meg kötelező érvényű és alkalmazandó rendelkezéseket. Az Ön által hivatkozott dokumentumok, rendeletek nem."

Viszont, ha nem fogadják el az UCC jogokat akkor ők mi alapján érvényesítik általa azokat?

5. "Ön sem a Társaságunkat, sem pedig mást nem kötelezhet "kötelező érvényű szerződés" megkötésére valamiféle szerződéses ajánlat, "udvarias értesítés" küldése alapján, az ehhez szükséges jogszabályi feltételek sajnos hiányoznak."

Lehet, hogy eddig nem voltak, de most már tudok jogszabáylokra hivatkozni. És mivel tobbször utalnak az "Udavarias értesítésre" a levélben, ezért joggal mondhatóm tudnak róla és a evvel a válaszlevelükkel elfogadták a szerződésemet! Nem hivatkozhatnak másra,  mert a levélben fel lett hívva a figelmük, hogy amenyibe válazolnak úgy a szeződést elfogadják!

6. "Felhívjuk a figyelmét arra, hogy amennyiben nem tesz eleget fizetési kötelezttségeinek, úgy Társaságunk felmondani jogosult....
Ez esetben teljes tartozás haladéktalanul meg kell fizetnie.......
Ezt sem az Ön mögött állítólagosan álló OPPT, sem az állítólagos UCC vonatkozó dokumentumai ne akadályozhatják meg, figyelemmel arra, hogy ezek tartalma semmilyen fórum előtt nem kényszeríthetők ki, illetve az OPPT, mint jogi entintás sajnálatos módon nem létezik."

Figyeljük meg, hogy itt már állítólagosan beszélnek az OPPT-ről és az UCC-ről. Ez is érdekes mivel az UCC rendszerét használják, hogy minket kifisszanak.

7. "Tájékoztatjuk továbbá, hogy munkatársunk eljárása, amely során Önt szeméyesen kísérelte meg felkeresni egyeztetés érdekébe" (saját otthonoba jöttel, ami nálam kieégíti a zaklatás fogalmát!)......azért, hogy nekem segítsen!
"...nem meriti ki a a Btk.222.§ a zaklatásának büntetőjogi tényállását." (Ezzel vitatkoznék)

Persze aláírás az olvashatatlan és csak egy található!

Először mikor olvastam egy kicsit csalodott voltam. Most két nap elteltével, többször átolvasva, már több olyan problémmás részt taláta, amin keresztül meg ehet őket fogni (vagy már megfogtam őket?).

A kölcsön eredetének igazolásáról egy szó sem esik a levélben. Arra elfelejtettek kitárni.
Kedden mennek újabb levelek (ennek a 4 személynek), pesze mindegyiknek megy az Udvarias értesítés + a kisérőlevél és a kérelem, hogy igazolják a követelésük jogosságát.

További fejleményekről tájékoztatlak titeket.

Bárkinek ötlete vagy jótanácsa van, mire is figyeljek a levelek megírásakor szívesen fogadom. Mert a levélben is kitűnik (számomra), hogy ők tisztábba vannak az egésszel csak az útról szeretnének letéríteni.
 
És egy nagyon fontos meglátás:
Az OP könyve átolvasása után egyre tisztábban látom a dolgokat. Minden megvan a könyvbe, hogy a jogainkat érvényesiteni tudjuk, sőt még annál is több. Ismerete magabiztossá tesz. Én mindenhová viszem magammal és olvasom, tanulmányozom. Ti is olvassátok. :)
 

admin
Na végre! Legalább próbálkoznak...

Az idegesnek tűnő, zaklatottan cáfolni akarásból arra következtetek, hogy eltussolni igyekeznek azt, amivel egyre jobban megismerkednek, vagyis bizony ha a UCC alapján kérdezi őket valaki, akkor annak alapján kellene válaszolni, annak alapján kell eljárni, merthogy valós, akár a saját zsebüket érintő következményei vannak, ha törvénytelen alapon, kárt okoznak.

Persze hogy kínos és ezért elmossák, mint ahogy a törvényes eredetet sem igazolták.

Én ezeket olvastam ki a válaszból.

Azt is feltételezem, hogy lesz még folytatás... Rajtad áll, Éva!

Kitartást, következetességet, ennek alapján pedig: sikeres ügykezelést kívánok neked!

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

OPPT - Átláthatóság, igazság, integritás, felelősség, elszámoltathatóság

OP magyar honlap